2 november 2008

Hallandssöm - Backmanska

Några detaljer ur Backmanska att inspireras av. Själv har jag broderat min tolkning av den översta detaljen men fotografierna är från en tavla på hemslöjden i Halmstad. Det är ganska svårt eftersom det tar ett tag att förstå tekniken. Det finns inga exakta angivelser för hur man gör utan man får improvisera. Med hjälp av fotografier blev mitt broderi likt men teknikmässigt valde jag en sämre väg när jag broderade spetsarna i blått...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Visst är hallandssöm något extra. Jag går en kurs i konstsömnad på Handarbetets Vänner och just nu håller vi på med bygdebroderier. För min del kunde vi pyssla med det under resten av läsåret. Inte minst hallandssömmen är såå vacker och väldigt rolig att brodera med sina bottensömmar och lite mer geometriska figurer.

PetraO sa...

Det är fantastiskt vad man kan upptäcka i de gamla broderierna, härliga former!

Anonym sa...

Vill du att din blogg skall synas mer och dessutom ha chansen att vinna feta priser? Se då till att registrera en användare på Halmstadforum.se. Den bloggare som varje månad drar flest besökare till hemsidan kommer att belönas med en plats på förstasidan och ett pris. Låter detta bra? Tveka inte! Registrera dig nu!!!!

PS. Vi kommer även utse Halmstads bästa Bloggare, vinnaren tilldelas ett skriftligt bevis. Det är något att hänga på väggen de!! DS.

Halmstadforum.se // Ryktet går – Häng med

Lisa sa...

Tack för era kommentarer! Hallandssömmen är rolig. Det finns så många olika sidor av den, både bundet och fritt även om jag lockas mer av det fria...

Bottensömmarna finns även i det skånska yllebroderiet och är härligt att brodera i ull också.