7 september 2008

KULTURNATTEN 2008

Kulturnatten i Halmstad var en fest av kultur. Vi i Halmstad hemslöjdsgille hann dock inte ta del av så mycket utanför händelserna vid Torntorget. Men en snabb tur till biblioteket hanns med och där hade ABF kravallstickning med några glada stickerskor som också hade pyntat området utanför biblioteket med stickat.

Halmstad hemslöjdsgille bjöd på Kravallslöjd med Hillevi Svensson. En soffa broderades i ett vitt tält ända till natten. Många besökare kom förbi, många broderade, vår yngsta broderande deltagare var tre år och vi hade en jämn könsfördelning mellan kvinnor och män - kvällen var lyckad!

Brevid soffan passade vi på att loppa ut slöjdmaterial. Lappar, tygstuvar och garner såldes till vrakpriser och några passade på att fynda.


Hillevi sitter på soffan och väntar på... broderiinspirationen?Väl på plats på Torntorget med alla våra saker blir vi attackerade av attackbroderi! Annika ger sig till och med på barnvagnen.Fina små tänkvärda budskap attackeras både här och där, Cajsa klarade sig inte undan, inte heller vår soffa.En jämn ström av besökare som vill vara med och sätta sin prägel på soffan.Delar av bandet Melodic Fluke broderar på soffan.Det vita tältet i kulturnatten, vi kravallslöjdade och loppade fram till klockan 12.

1 kommentar:

Carina sa...

Jag var på Torntorget och broderade på soffan. Det var kul och det var kul att träffa dig och alla andra där. Men stickningen på biblioteket missade jag. Grämer mig.
Kram
Carina