5 mars 2008

Stickfesten fortsätter

Slöjdfeber börjar nu bli en stickblogg! Just nu är det väldigt mycket som händer på stickfronten men jag lovar att även annan slöjd ska belysas inom kort.


Visserligen en virkbild men visst är det en kreativ mössa! Jag undrar om virkerskan har använt den i vinter...

Jag har idag träffat ett 50-tal stickerskor (tyvärr inga manliga stickare) som fyllde upp café Fribergs lokaler i Halmstad till sista extrastol. Många sticktips utbyttes och nya kontakter knöts. Kul! Nästa träff blir om två veckor, onsdag 19 mars 17.30-20. Det verkar som om man bör komma i tid om ryktet sprider sig i staden.



Även sandstickan och hemslöjdsbutiken har hakat på stickcafétrenden. Lördag 29 mars 11-14 träffas sandstickan i hemslöjdsbutiken i Halmstad. Alla som vill sticka är välkomna men vill man fika (40 kronor för kaffe/te, kaka och fralla) bör man föranmäla sig till sandstickan sandstickan@sticka.org. Butiken erbjuder alla stickerskor 10% rabatt på garner och sticktillbehör denna dag. Även den nya Bingeboken ingår i rabatterbjudandet.


100 år med Binge, 1997-2007

I Varberg har en lokalförening till Sticka! precis startat. Vill man sticka och är bosatt i Varbergstrakten träffas stickerskor i ABF-huset på måndagar. Vid frågor kontakta Berit Finnskog på 0340 670892 eller Gunnel Svensson på 0340 15536. Maila gärna stickflätan i Varberg: stickflatan@sticka.org

Slöjdfeber tar tacksamt emot fler slöjdtips. Hör gärna av dig om du vet något som kan vara intressant för slöjdintresserade i länet.

Inga kommentarer: