22 juli 2008

Höstens kurser planeras för fullt


Vävda band framför en bandgrind, foto från utställningsmonter på textillärarutbildningen i Linköping

Nu börjar höstens kurser på hemslöjden ta form. Halmstad hemslöjdsgille anordnar i vanlig form några nybörjarkurser för att glädja våra medlemmar och locka nya till oss. Kurserna är billiga och för medlemmar är de ännu billigare (medlem kan man bli på plats, det kostar 250 kronor för vuxna och 50 kronor för ungdomar under 25 år)

Vi har fått in önskemål om en bandvävningskurs som Kirsten Dreidal ska hålla i, det blir en stickkurs för nybörjare och ovana och jag tror att det kan bli någon kurs med täljning också.

Har du några önskemål är du välkommen att göra ett inlägg på bloggen eller maila till mig: lisa.kivimaki@hemslojd.org.

17 juli 2008

Tips på sommarslöjd!

Har precis fyllt år och fått mig en liten ipod som jag vill vårda ömt. Ipoden är så liten att jag är rädd att den ska komma bort så jag beslöt mig för att göra någon slags förvaring till den.


Min fina silverfärgade musikkompis i dockningsstationen.


Jag plockade fram lämpliga material för tillverkningen. Tänker som vanligt att jag vill använda smålappar och annat återbruksmaterial. Efter en del fixande kom jag fram till att jag ville använda färgerna grönt, rött och vitt. Pappa tipsade om att bryta av med orange via telefon och det rådet tog jag till mig. Brukar försöka att inte överpynta men om man ska göra en söt liten väska kan det vara kul om alla ytor blir fyllda. Spets, plåtburkskrona, färgade fotlappsbitar, vadmal och lintråd var materialen jag hade att tillgå.

En kopp grönt te och en god kaka skadar aldrig när det ska sommarslöjdas!




Här hänger den färdiga väskan i hallen! Jag gjorde ett hänge av en dubbelvikt vadmalsremsa som jag sydde ihop med förstygn. Väskan är ihopsydd av tre bitar så att det blir två olika fack, ett för ipoden och ett för hörlurarna när man inte lyssnar på den. Jag tycker att den blev ett vackert smycke samtidigt som den är väldigt praktisk nu på sommaren då man ofta saknar fickor på kläderna. Ipoden får definitivt följa med på nästa ensampromenad. Då ska jag lyssna på mina nedladdade sommarpratare från www.sr.se!


Närbild på broderierna